Professional
Een ervaring van trots: de Nijmeegse Vierdaagse lopen
Marvin Duijn
17/7/23

Wandelen: een gemeenschappelijke interesse

Als een van de vaste begeleiders van Nandeau is het mij tijdens vele diensten opgevallen dat Nandeau met weinig trots terugkijkt op zijn verleden. Hoewel er natuurlijk ook goede momenten zijn geweest, overheersen de negatieve herinneringen vaak nog steeds in zijn gedachten.

We hebben samen al honderden kilometers gelopen!

Als zorgverlener probeer ik tijdens mijn diensten vaak een gemeenschappelijk interesse te ontdekken, omdat dit een goede basis kan vormen voor een betere samenwerking en ingang tot echt contact. Ik kwam erachter dat wandelen Nandeau hielp om meer in het hier en nu te blijven, en dit bleek uiteindelijk een succesvolle manier om de mindere herinneringen van vroeger gedurende de dag te doorstaan. Ik wilde graag zorg en sport combineren, en daarom heb ik deze aanpak vaak toegepast tijdens mijn diensten met Nandeau. We hebben samen al honderden kilometers gelopen!

De Nijmeegse Vierdaagse lopen

Maar nu gaan we er echt voor! Om Nandeau echt een gevoel van trots te laten ervaren, waarbij hij zowel fysiek als mentaal een flinke uitdaging zou aangaan, vroeg ik hem om de Nijmeegse Vierdaagse met mij te gaan lopen. Dit vereist niet alleen discipline op het gebied van wandelen, maar ook het aanpassen van gewoontes die voor Nandeau grote uitdagingen vormen. Op tijd komen, zich voorbereiden, afzien, mentaal sterk zijn, pijn kunnen verdragen en alle wandeltechnieken die ik hem leerde vanuit mijn tijd bij het Korps Mariniers. Het hele proces is zeer succesvol verlopen, en ik durf met volle overtuiging te zeggen dat dit een enorm trotsmakende ervaring zal zijn voor Nandeau. We kijken ontzettend uit naar de Nijmeegse Vierdaagse en alle dagen die nog gaan komen.

Jullie kunnen ons ook volgen tijdens de Nijmegeese Vierdaagse! Download eerst de Nijmeegse Vierdaagse 2023 app en volg Nandeau Eickhoff om ons live te volgen tijdens onze tocht!