Professional
Referentie
De kunst van het vak
Jeoffrey Feller
8/5/23

Verbinden

Ik ben Jeoffrey, 45 jaar en woonachtig in Amsterdam. Naast mijn werk in de zorg houd ik van Braziliaans Jiu Jitsu, motorrijden, vissen en mijn andere werk als bokscoach.

In de zorg – en eigenlijk in al het werk met mensen – gaat het volgens mij om verbinden en echt zijn. Dit lukt mij aardig en maakt voor mij het werken met mensen boeiend en leuk. De kunst van het vak is achter de labels kijken van mensen en de grenzen opzoeken.

Ik ben in aanraking gekomen met Solution Support door Rob de Munck, die ik al jaren ken. Ik geloof in hem als persoon en de manier waarop hij organisaties aanstuurt. Zijn betrokkenheid met mensen die hulp nodig hebben is ongekend, ook binnen de zorg.

Doordat ik nog andere werkzaamheden heb is flexwerk een goede uitkomst. Alsnog haak ik vaak aan bij langdurende trajecten. Ik vind dit belangrijk. Op die manier bouw je een band op en ben je niet weer één van die velen. Vaak hebben mensen al zoveel begeleiders en dergelijke voorbij zien komen. Het belang van vaste gezichten is een pré en omdat Solution Support bestaat uit vakmensen die dit snappen, staat de organisatie hier ook voor – daar waar dat lukt uiteraard.

“Wat ik vaak heb teruggekregen is: ‘Fijn dat je zo betrokkenen bent, bedankt voor je doorzettingsvermogen!’”

Goede resultaten

Solution Support beweegt zich op een andere manier binnen de zorg. Zeker met Care Consultancy, hun maatwerktak waar ik me bij aan heb gesloten. Door net iets anders te zijn dan anderen en daardoor júist goede resultaten te behalen is mooi en voelt goed. De wens van mensen met een hulpvraag en het meedenken met hen is waar het om moet gaan, vind ik. Als er een gesprek is wordt er in de reguliere zorg te vaak zonder cliënten gesproken, terwijl het over hen gaat. Hierin is Care Consultancy volgens mij een inspirerend voorbeeld voor de sector.

Met Care Consultancy werk je samen met ontzettend veel partijen en betrokkenen om tot oplossingen op maat te komen. Dat is echt niet altijd makkelijk. Maar als er eenmaal een goede connectie is, waarbij degene met de hulpvraag centraal staat, dan geeft dat erg goede resultaten en een hoop voldoening. Wat ik vaak heb teruggekregen is: “Fijn dat je zo betrokkenen bent, bedankt voor je doorzettingsvermogen!”

Dat samenwerken moet je echt breed opvatten. Een mooi voorbeeld is dat ik met een jongen heb mogen werken én zijn familie. Heel de familie moest samen aan het werk en iedereen heeft dit ook gedaan. Hierdoor is de jongen geheeld en is de familie weer echt een familie. Ik vond dat een van de mooiste ervaringen binnen mijn werk met Care Consultancy.